De vanligaste lånen i Sverige

Svenskar tar allt fler lån för att finansiera sin livsstil. Men vad är det egentligen det lånas till och vilka typer av lån är det som tas? Om man tittar på statistik över lånemarknaden i landet, kan man se att det är några typer av lån som förekommer oftare än andra.

De lån som är absolut vanligast att ta är privatlån, blancolån, billån och huslån. Dessa fyra lån är det troligt att många kommer ta minst en gång under sitt liv. Det är dags att kika på vad dessa lån innebär och när du kan ansöka om dem.

Privatlån

Att ta ett privatlån är något många gör under livet. Med ett privatlån kan du låna pengar till något du vill inhandla eller göra. Det kan handla om att låna allt från 10 000 kr till 400 000 kr. Du kan alltså anpassa lånesumman efter vad du behöver låna till. Kanske vill du renovera din bostad eller göra något annat som kräver en större summa pengar.

Ett privatlån är flexibelt och du kan låna av såväl stora banker som mindre kreditgivare till en bra ränta. Ett privatlån kan du ofta ansöka om på internet, vilket gör det till ett snabbt och smidigt lån.

Blancolån

Ett blancolån är en form av privatlån som ofta används till konsumtion. Att ansöka om ett blancolån är enkelt och de allra flesta kvalificerar sig för denna typ av lån. Du kan bland annat ansöka om ett blancolån hos Lendify som erbjuder peer-to-peer-lån.

Med ett blancolån kan du låna allt från små summor till riktigt höga belopp. Du kan använda detta lån till allt från teknik till semesterresor och det finns inget krav på säkerhet. Ett blancolån är ett bra alternativ om man snabbt vill få tillgång till det lånade beloppet. Kanske är det just därför som detta typ av lån är så pass populärt.

Billån

Ett annat lån som många väljer att ta är ett billån. Ett billån är precis vad det låter som – ett lån för att köpa en ny bil. Det är dock en variant av ett privatlån och följer samma enkla principer, alltså enkel ansökan online utan krav på säkerhet.

En ny bil är ofta en stor kostnad som många hellre tar på avbetalning än sparar ihop till. Du kan ofta ta ett billån utan säkerhet. Dessutom kan du använda ditt billån hos både en privat bilförsäljare och hos en bilhandlare.

Huslån

Ett av de vanligaste lånen bland den svenska befolkningen är huslån. Att ta ett bostadslån är något många gör flera gånger under sin livstid. I takt med att familjen växer vill man uppgradera sitt boende till en större lägenhet eller ett hus.

För att ta ett huslån behöver du ha en handpenning, detta eftersom du endast får låna upp till 85 % av din bostads värde. Denna kan du antingen spara ihop till eller låna till. Ett huslån väljer de flesta att ansöka om hos en större bank då de ger ett tryggt lån och en bra ränta för den långa återbetalningstiden.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: