Den ständigt ökande näthandeln

handlar online
Näthandeln i Sverige är på ständig uppgång, vilket innebär att allt fler fysiska butiker tvingas slå igen. Enligt ekonomer och forskare som följer marknaden och dess trender ser det ut som att tusentals affärer kommer att upphöra under de kommande åren, samtidigt som konsumenten kommer att ha alltfler internetbutiker att välja bland.

Det finns flera orsaker till denna trend och det diskuteras idag huruvida den är bra eller dålig i långa loppet och som alltid finns det för- och nackdelar med allt. Å ena sidan är det enklare att handla från en skärm samtidigt som det innebär att vi rör på oss allt mindre. Vilket är viktigast? Bekvämlighet eller motion? Vilka andra faktorer spelar en avgörande roll i debatten?

Tidssparande

En av de absolut mest eftertraktade varorna idag är tid! Den moderna människan lider av en ständig brist på den och det innebär att varje fri minut är värd sin metaforiska vikt i guld. Att från en dator hemma, en surfplatta på jobbet eller en mobil på bussen kunna handla hem precis allt det man behöver sparar en oerhört stor mängd tid som man annars hade spenderat på att gå till butiken, välja alla varor och stå i kö för att betala. Att i lugn och ro kunna handla läkemedel, skönhetsprodukter och kosttillskott från apohem.se vilken tid på dygnet som helst, utan att behöva stressa, är enormt praktiskt och bekvämt. Man kan se bilder på det man vill ha, läsa om produkternas innehåll och till och med ställa frågor på live chatten om det är något man undrar över. Allt detta utan att behöva knuffas med andra kunder och stå i tråkiga köer!

Prissparande

Det är inte bara värdefull tid man tjänar in på att handla online. Det är också ekonomiskt fördelaktigt då e-butikerna inte behöver lika mycket personal och hyra som fysiska affärer. Ytterligare en bonus är att det är mycket enkelt att jämföra priser på nätet, något som är i stort sett omöjligt i verkligheten då man där behöver gå från butik till butik för att kolla priser. E-handeln är mycket konkurrenskraftig och man kan ofta hitta bra erbjudanden via olika kampanjer, eller genom att registrera sig som kund och prenumerera på nyhetsbrev.

Oundvikliga nackdelar

De främsta nackdelarna med näthandeln idag är att en hel del människor blir arbetslösa allteftersom de fysiska butikerna stänger och att människor överlag blir allt mer stillasittande. Den där extra turen till butiken är nyttig för kropp och själ, och när det kommer till vissa produkter, som kläder och böcker, är det något speciellt med att kunna prova dem och känna deras material och doft. Fenomenet e-handel har dock kommit för att stanna och innebär en stor tjänst för konsumenten vad gäller tid, priser och tillgång.

Här är en guide från youtube på hur man kan shoppa online, i den här går Therese lindgren igenom EBAY:

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: