Lyckas med vårens företagsevent!

Driver du ett eget gym? Eller är du chef eller personalchef för ett gym eller någon annan träningsanläggning? Då är det här en text för dig. Nedan hittar du bra tips och idéer på hur du lyckas skapa ett fantastiskt företagsevent under våren. Det gäller både företagsevent som du genomför för att locka nya kunder som företagsevent som genomförs för att skapa god stämning bland kollegorna.

Ett bra sätt att snabbt skapa gemenskap och trevlig stämning oavsett om det är externt eller internt är att äta och/eller laga mat tillsammans. Ett bra och enkelt sätt att laga mat tillsammans är exempelvis med hjälp av https://bluegaz.se och genom att grilla. Dels är det en fördel för att de allra flesta matpreferenser och allergier tillåter grillad mat av nån sort och dels är det ett roligt sätt att laga mat gemensamt på.

Andra bra tips för att lyckas med interna företagsevent är att välja aktiviteter som alla dina anställda kan vara delaktig på. Antingen om ni redan har gemensamma intressen så som träning eller genom att välja en aktivitet som grillning eller matlagning som passar alla. Om ni väljer träning som tema kan en bra intern aktivitet vara att gemensamt ställa upp i exempelvis den svenska klassikern eller Vårruset.

Externa event

Om du ska arrangera ett externt företagsevent behöver du utgå ifrån de inbjudna gästernas preferenser snarare än dina anställdas. Däremot innebär inte det att det inte går att kombinera de båda punkterna. Men, istället för att fokusera på hur du kan skapa en bra stämning mellan dina anställda och/eller kollegor så ska fokuset vara på att skapa ett lyckat event för era inbjudna gäster.

En bra utgångspunkt vid externa event är att välja ett passande tema. Om du representerar ett företag som sysslar med träning kan exempelvis träning vara ett bra tema även för de externa eventen. Det ökar nämligen sannolikheten för att gästerna också är intresserade eller blir intresserade av ert företag.

När du har valt ett tema kan du låta temat genomsyra allt från inbjudan till mat och aktiviteterna som ni planerar att genomföra under eventet. Ha i åtanke att det är en fördel att lägga lite extra energi på inbjudan och maten även om det inte är det huvudsakliga ni ska göra under kvällen. Det beror på att det är större sannolikhet att de inbjudna tackar ja till en intressant och kanske personlig inbjudan än ett reklamutskick.

I samma veva gäller det också att planera eventet och skicka ut alla inbjudningar i god tid. Tänk på att de flesta är uppbokade veckovis numera och var därför ute i extra god tid. Det kan också vara bra att skicka ut ett meddelande om att ni planerar ett event och ungefär vilket datum redan två månader i förväg och sedan skicka ut en officiell inbjudan en månad efter det.

En stor fördel och något som ofta lockar många gäster till externa event är en av två saker, antingen om ni har möjlighet att investera i någon form av dragplåster, exempelvis en komiker eller föreläsare. Eller, om ni inte har den ekonomin, så kan det vara smart att lägga in mingeltid i aktiviteterna. På det sättet kan ni locka fler gäster genom att låta dem nätverka med varandra.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: