Skapa trygghet på kontoret i coronatider

Under det gångna året har fler och fler företag digitaliserat delar av sin verksamhet på grund av pandemin som sköljer över världen, och fler och fler anställda har fått jobba hemifrån. Med den kunskap som nu finns kring coronaviruset öppnar en del företag upp sina kontor igen och en del arbete kan återigen utföras på plats. Här kommer råd och tips på hur du kan göra återgången till kontoret så trygg som möjligt.

Respekt och god kommunikation är avgörande

Att kunna hålla avstånd är något av det allra viktigaste för att även hålla smittspridningen i schack. Här behöver både ledningen och de anställda hjälpas åt för att visa varandra respekt, och dessutom göra om själva kontorslandskapet om till exempel skrivborden står för nära varandra. Här är en länk till DI för mer läsning. Exempelvis är skärmväggar en utmärkt lösning både för de anställda och eventuella besökare. Det är även av stor vikt att ventilationen fungerar bra i lokalerna för att minska smittspridningen, annars behöver det vädras ordentligt med jämna mellanrum. En god kommunikation mellan ledning och anställda kommer även det öka känslan av trygghet på kontoret, då många kan känna en osäkerhet att komma tillbaka efter en tid av hemmajobb. Se till att de anställdas känslor, tankar och idéer blir lyssnade på och respekterade så finns alla förutsättningar att tillbakagången till kontoret kommer bli en bra upplevelse för alla.

Proffsig och kontinuerlig städhjälp

Något som är bra för alla kontor och företag, även när pandemier inte är överhängande, är att ha bra städrutiner för att hålla arbetsplatsen ren och fräsch. Det allra bästa är att anlita en professionell städfirma som ni är nöjda med, vilket gör att ni kan fokusera helt på arbetet i företaget. Genom till exempel https://www.hemfrid.se/kontorsstadning får ni all den städhjälp ni behöver och lite till. Det här är ett företag med hög kvalitet och flexibilitet, som använder sig av svensktillverkade och miljövänliga städprodukter. Vill ni kan ni även beställa ert förbrukningsmaterial genom dem. De erbjuder även tilläggstjänster som storstädning, fönsterputs och enklare hantverk, vilket gör att ni kan få allt jobb inom många områden gjort av samma företag. Att tryggt kunna lita på att städningen blir genomförd grundligt och kontinuerligt är en viktig faktor för att personalen ska komma tillbaka till kontoret och känna sig både lugn och säker. Övriga detaljer som lätt kan genomföras är också att ställa ut handsprit på olika platser för att hålla extra rent nu i coronatider.

Ta hjälp av växter

För att skapa ytterligare trevnad men också som en hjälp i att ta hand om luften, kan växter med fördel placeras ut på kontoret. Vi människor mår bra av växter, och den gröna färgen har en lugnande effekt på oss. Skaffa gärna växter som renar och fuktar luften så skapas ännu fler gynnsamma förhållanden. Exempel på sådana växter är murgröna, silverkalla, gerbera, krysantemum, guldpalm och ampellilja men det finns många, många fler. Gör kontoret rent, fräscht och med en inbjudande atmosfär så finns alla möjligheter att återgången till kontoret ska bli så positiv som möjligt för alla anställda.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: